PromoTraffic na XXII edycji SEMcamp!

Lubimy brać udział w różnego rodzaju konferencjach, warsztatach i szkoleniach. Na bieżąco podnosimy swoje kompetencje i poszerzamy wiedzę. Dzięki temu, możemy być dla Ciebie tak silnym partnerem w biznesie! Sprawdź, na jakim wydarzeniu byliśmy w ostatnim miesiącu.

Pod koniec września dwie nasze specjalistki – Aneta Piętoń oraz Magdalena Majewska brały udział w największym cyklicznym spotkaniu specjalistów SEM w Polsce – SEMcamp. Zapytaliśmy je o wrażenia i najważniejsze wnioski do wykorzystania w codziennej pracy.

Aneta:

Co najbardziej mi się podobało? Ciekawy sposób na budowanie komunikatów reklamowych. Aby były one efektywne i przynosiły satysfakcjonujące efekty, należy wcielać się w różne osoby np. dobrego przyjaciela czy komedianta. Warto stosować zasadę tzw. 4U, a więc tworzyć treści:

- Unique – unikalne, wyróżniające nas od konkurencji
- Ultra-specific – dokładne, wskazujące dokładnie co i za ile możemy np. kupić
- Usefull – użyteczne, dające informacje
- Urgent – ograniczone czasowo, informujące np. o promocjach

Idealne podejście? Nie istnieje! Należy testować różne, biorąc pod uwagę m.in. grupę docelową, cechy i korzyści produktu, promocje, niedostępność czy etapy procesu zakupowego. Warto wykorzystać nowe rozszerzone reklamy tekstowe. Dzięki większej ilości miejsca możemy przekazać większą ilość informacji o ofercie. Więcej o nowych rozszerzonych reklamach tekstowych znajdziecie tutaj.

Magda:

Szczególnie podobało mi się to, że zostało przybliżone zastosowanie narzędzi, z których należy korzystać w codziennej pracy (R, Data Studio), aby była ona przyjemniejsza i bardziej sprawna. Co istotne, specjaliści z Perfomics mówili również o tym, jak poradzić sobie z organizacją projektów międzynarodowych pod kątem SEO. To, jak skomplikowany będzie projekt, zależy od struktury klienta oraz struktury agencji - czy firma ma osobne siedziby w różnych państwach. Bardzo ważny jest przekład słów z jednego języka na drugi. Należy się zastanowić czy przetłumaczone słowa mają sens w danych państwie, jaka jest jego kultura i zamienić wyrazy na inne, jeśli nie pasują. Ważne jest także stosowanie hreflangów (oznaczeń, w jakim języku jest strona) , ponieważ dają nieporównywalnie lepsze wyniki.

Agencja SEO/SEM PromoTraffic wśród 2% najlepszych Partnerów Google teraz ze statusem Premium

Miło nam poinformować, że Agencja PromoTraffic uzyskała status Premium Partnera Google! Przeczytajcie, z czym wiąże się to wyróżnienie.